1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde pikante burgers met sla en kruidenmayonaise

Gegrilde pikante burgers met sla en kruidenmayonaise

Gegrilde pikante burgers met sla en kruidenmayonaise product foto
  • Ingredienten:

  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 ei
  • 2 eetl. paneermeel of broodkruim
  • 500 g rundergehakt
  • 1 krop sla
  • 4 eetl. olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 eetl. citroensap
  • voor de kruidenmayonaise:
  • 200 ml mayonaise of halvanaise
  • 1 eetl. gehakte peterselie of bieslook
  • 1 theel. gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 1 eetl. mosterd
  • 1 eetl. citroensap
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de kruidenmayonaise.Voeg zout, peper,chilipoeder, ei en paneermeel bij hetgehakt. Meng goed en vorm er 4platte burgers van. Scheur de slabladereniets kleiner en spoel ze af.
Bereiden
Bestrijk de hamburgers met de helft van de olie. Rooster ze in een hete grillpan of koekenpan aan beide kanten, afhankelijk van de dikte, 5-7 minuten. Keer ze af en toe om. Meng de rest van de olie met citroensap, zout en peper en besprenkel de sla ermee. Serveer de burgers met de sla en kruidenmayonaise.
Variatie
Lekker met gebakken aardappelen of friet.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 58 g
  • Kcal
  • 670
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie