Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde pikante burgers met sla en kruidenmayonaise

Gegrilde pikante burgers met sla en kruidenmayonaise

Gegrilde pikante burgers met sla en kruidenmayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 ei
  • 2 eetl. paneermeel of broodkruim
  • 500 g rundergehakt
  • 1 krop sla
  • 4 eetl. olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 eetl. citroensap
  • voor de kruidenmayonaise:
  • 200 ml mayonaise of halvanaise
  • 1 eetl. gehakte peterselie of bieslook
  • 1 theel. gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 1 eetl. mosterd
  • 1 eetl. citroensap
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de kruidenmayonaise.Voeg zout, peper,chilipoeder, ei en paneermeel bij hetgehakt. Meng goed en vorm er 4platte burgers van. Scheur de slabladereniets kleiner en spoel ze af.
Bereiden
Bestrijk de hamburgers met de helft van de olie. Rooster ze in een hete grillpan of koekenpan aan beide kanten, afhankelijk van de dikte, 5-7 minuten. Keer ze af en toe om. Meng de rest van de olie met citroensap, zout en peper en besprenkel de sla ermee. Serveer de burgers met de sla en kruidenmayonaise.
Variatie
Lekker met gebakken aardappelen of friet.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
10 g
vet
58 g
Kcal
670