Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde tilapia met chili, sesam en gebakken rijst

Gegrilde tilapia met chili, sesam en gebakken rijst

Gegrilde tilapia met chili, sesam en gebakken rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
3

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g tilapia- of pangasiusfilet
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 eetl. gehakte bieslook
  • 2 eetl. zonnebloem- of arachideolie
  • 1 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. chilisaus
  • 1 theel. honing
  • 1 eetl. sesamzaad
  • 1 eetl. paneermeel
  • voor de gebakken rijst:
  • 4 eetl. wok- of zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 eetl. geraspte gemberwortel
  • 1 stengel bleekselderij, in smalle boogjes
  • 1 wortel, geschrapt, in kleine blokjes
  • 2 eetl. ketjap manis of oestersaus
  • 400 g gare rijst
Bereiden
Begin met de gebakken rijst: verhit de olie in een wok en roerbak hierin knoflook, gember, bleekselderij en wortel 5 minuten. Voeg de ketjap en rijst toe en bak deze 3 minuten mee. Verwarm intussen de ovengrill. Leg de visfilets naast elkaar op een ingevette bakplaat of in een ovenschaal. Meng de sjalotjes met bieslook, olie, sojasaus, chilisaus en de honing. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Schep het sesamzaad door het paneermeel en strooi dit mengsel over de vis. Schuif het gerecht 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de vis in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden. Serveer de vis op de gebakken rijst.