Gegrilde tilapia met tuinkersboter en raapsteeltjesstamppot - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde tilapia met tuinkersboter en raapsteeltjesstamppot

Gegrilde tilapia met tuinkersboter en raapsteeltjesstamppot

Gegrilde tilapia met tuinkersboter en raapsteeltjesstamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 4 tilapiafilets (ca. 500 gram)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 125 milliliter zure room
  • 2 bosjes raapsteeltjes, grof gehakt
  • voor de tuinkersboter:
  • 100 gram boter
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 ui, geraspt
  • aluminium- of vershoudfolie
Bereiden
Kook de aardappels met zout in circa 20 minuten gaar. Meng de ingrediënten voor de tuinkersboter. Vorm er een rolletje van in aluminiumfolie en leg de boter in de koelkast. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Besprenkel de tilapiafilets met citroensap, bestrijk licht met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verwarm de ovengrill of een grillpan. Giet de aardappels af en pureer ze met citroenrasp naar smaak, de rest van de olijfolie en de zure room. Schep de raapsteeltjes er in gedeelten door en breng op smaak met zout en peper. Gril intussen de vis 2-3 minuten per kant. Serveer de vis op de stamppot en leg een plakje tuinkersboter erop.
Variatie
• Maak een stamppot met spinazie in plaats van raapsteeltjes. • Vervang de tuinkers in de boter door 2 eetlepels kappertjes.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
48 g
vet
40 g
Kcal
690