In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde witlof met notenpesto

Gegrilde witlof met notenpesto

Gegrilde witlof met notenpesto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 stronkjes witlof, in de lengte gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Voor de pesto:
  • 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram pecannoten
  • 1 theelepel oregano
Bereiden
Verhit een grillpan. Bestrijk de witlof op de snijvlakken met olie en gril op middelhoge stand. Bestrijk de bovenkanten ook licht met olie en keer de witlof om. Maal voor de pesto de tomaatjes met de knoflook en olie met een staafmixer fijn en voeg de noten en oregano toe. Maal de noten grof en breng op smaak met zout en peper. Leg de gegrilde witlof met het snijvlak naar boven op een schaal en bedruppel met de pesto. Lekker bij karbonades.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
6 g
vet
21 g
Kcal
230