Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde witte asperges met ansjovisboter

Gegrilde witte asperges met ansjovisboter

Gegrilde witte asperges met ansjovisboter product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g dikke witte asperges, geschild
  • 2 eetl. olijfolie
  • voor de ansjovisboter: 100 g roomboter op kamertemperatuur
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 6 ansjovisfilets uit een blikje
  • 2 eetl. peterselie
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Maak eerst de ansjovisboter door alle ingrediënten met elkaar in een keukenmachine te vermalen tot een gladde massa. Laat de boter afgedekt opstijven in de koelkast.
Bereiden
Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af en snijd de asperges in de lengte doormidden. Verwarm de grillpan. Bestrijk de asperges met olie en gril ze in een paar porties aan beide kanten circa 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Serveer ze op een schaal en laat de ansjovis-boter erover smelten.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
4 g
vet
29 g
Kcal
290