1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde zalmforelfilet

Gegrilde zalmforelfilet

Gegrilde zalmforelfilet product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g zalmforelfilet, vers of diepvries, ontdooid
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
  • gemalen (zee)zout
  • versgemalen peper
  • 1 citroen, in dunne plakken
  • sprieten bieslook
  • voor de komkommercrème:
  • 1 kleine komkommer, geschild en grof geraspt
  • 2 eetl. gehakte peterselie of bieslook
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 125 g zure room (Melkan)
  • 100 ml volle yoghurt (Melkan)
Voorbereiden
Snijd de zalmforelfilet in gelijke mootjes en bestrijk ze met olijfolie gemengd met citroensap. Strooi er zeezout en peper over. Meng de ingrediënten voor de komkommercrème met zout en peper naar smaak en zet de crème apart.
Bereiden
Verwarm een grillpan of anti-aanbakkoekenpan en rooster de zalm­­forelfilets 3-4 minuten per kant. Leg ze op 4 borden. Vorm met 2 eetlepels van de komkommercrème quenelles (ovale bolletjes). Leg ze bij de zalm op de borden. Garneer met citroenplakjes en sprieten bieslook.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 360
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie