Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehakt met aubergine en couscous

Gehakt met aubergine en couscous

Gehakt met aubergine en couscous product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 aubergines, in plakken van 1 cm
  • 4 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 250 ml zure room (Melkan)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen
  • 500 g rundergehakt
  • of half-om-half gehakt
  • 1/2 eetl. paprikapoeder
  • 400 g couscous
  • 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 2 eetl. versgehakte koriander of bladselderij
Voorbereiden
Bestrijk de aubergineplakken met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in een hete grillpan of koekenpan lichtbruin. Leg de plakken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Klop de zure room los met knoflook, zout en peper.
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de bosuitjes 2 minuten. Voeg het gehakt met paprikapoeder, zout en peper toe en bak het rul. Bereid intussen de couscous (zie verpakking). Schep de abrikozen, koriander, 1 eetlepel olijfolie en de pijnboompitten erdoor. Schep de couscous op een warme platte schaal. Schep het gehaktmengsel in het midden met de aubergineplakken eromheen. Verdeel de zure room in toefjes over de aubergine en strooi de koriander erover.

Voedingswaarde

eiwit
43 g
koolhydraten
98 g
vet
54 g
Kcal
1050