Gehaktballen in rode wijnsaus met tomaat - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktballen in rode wijnsaus met tomaat

Gehaktballen in rode wijnsaus met tomaat

Gehaktballen in rode wijnsaus met tomaat product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 eetl. gedroogde Provençaalse kruiden
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 eetl. gehaktkruiden
  • 1 ei (losgeklopt)
  • paneermeel
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 200 ml Rioja
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Verwarm de olie en fruit de ui met de Provençaalse kruiden glazig in circa 5 minuten op lagestand. Zet de warmtebron uit en schep de helft van de ui bij het gehakt. Voeg de gehaktkruiden, ei en genoeg paneermeel toe om een smeuïg gehakt te kneden.Vorm hiervan 8 balletjes en laat deze afgedekt een half uur opstijven in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de pan opnieuw en bak de balletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en voeg de knoflook en tomatenpuree toe aan het bakvet. Fruit dit circa 2 minuten op lage stand. Blus af met de wijn en laat deze circa 5 minuten zachtjes inkoken. Voeg de tomatenblokjestoe en laat de saus weer aan de kook komen. Leg de balletjes in de saus en laat nogcirca 15 minuten op lage stand pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Variatie
Lekker met pasta of rijst.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
13 g
vet
35 g
Kcal
490