Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktballen met madeirasaus

Gehaktballen met madeirasaus

Gehaktballen met madeirasaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram rundergehakt
  • 10 verse dadels
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 ei geklutst
  • 4 eetlepel paneermeel
  • 1 theelepel gedroogde of gehakte verse tijm
  • 4 eetlepel arachide olie
  • 25 gram boter
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 2 eetlepel bloem
  • 300 milliliter vleesbouillon
  • 1 glaasje madeira
  • 50 milliliter kookroom
Bereiden
Kneed het gehakt met de dadels, ui, ei, paneermeel, tijm, zout en versgemalen peper. Vorm er met vochtige handen stevige gehaktballen van. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe. Bak de gehaktballen rondom bruin in de olie of het bakproduct. Voeg een klein scheutje water toe en gaar ze circa 20 minuten met het deksel op de pan. Verhit intussen de boter voor de saus en fruit hierin het sjalotje. Voeg de bloem toe en bak deze circa 2 minuten mee. Giet de bouillon er al roerend in gedeelten bij. Maak de saus af met madeira, kookroom, zout en versgemalen peper. Serveer de gehaktballen met de saus. Lekker met rodekool (recept pag. 17) of witlof (recept hiernaast).

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
6 g
vet
45 g
Kcal
130