1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktballetjes in een kruidige paprikasaus

Gehaktballetjes in een kruidige paprikasaus

Gehaktballetjes in een kruidige paprikasaus product foto
  • Ingredienten:

  • 2 witte boterhammen zonder korstjes
  • 2 eetlepel melk of water
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 sjalotje zeer fijngehakt
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 bosje koriander fijngehakt
  • 1 bosje peterselie fijngehakt
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 2 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 1 blikje tomatenblokjes
Voorbereiden
Snijd het brood in blokjes en besprenkel ze met melk of water. Laat dit even weken. Vermeng ondertussen alle andere ingrediënten voor de balletjes en kneed hier het natte brood gelijkmatig door. Voeg zout en peper toe naar smaak. Draai kleine balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op een schaal. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de balletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en roerbak in hetzelfde bakvet de paprika, knoflook en chilipoeder. Voeg de tomatenblokjes toe en voeg wat zout en eventueel wat peper toe. Voeg alle balletjes met aanhangende jus toe en laat de saus circa 10 minuten op lage stand pruttelen. Lekker met brood of pasta.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 12 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 420
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie