Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 sneetje witbrood, zonder korstjes, geweekt in water of melk
  • 400 g rundergehakt
  • 1 eetl. gedroogde oregano of basilicum
  • 50 g pancetta of salami, zeer fijn gesneden
  • 1 ei, losgeklopt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. bloem
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes, 400 g
  • handje verse basilicumblaadjes
Bereiden
Knijp het brood uit en vermeng het met het gehakt, de oregano, pancetta en ei. Breng het geheel goed op smaak met zout en peper. Vorm kleine balletjes van het gehakt en bestrooi ze met wat bloem. Laat ze minimaal een halfuur opstijven in de koelkast. Verwarm de olie en bak de balletjes in een paar porties rondom bruin. Schep ze uit de pan, roer het aanbaksel los en bak de ui en knoflook in het achtergebleven bakvet op lage stand lichtbruin. Voeg de tomatenpuree en -blokjes toe en laat de saus aan de kook komen. Leg de balletjes terug in de saus en laat het geheel in circa 15 minuten op lage stand zonder deksel op de pan zachtjes garen. Breng de saus op smaak met zout en peper en snipper als laatste de basilicum over de saus.+ 30 minuten koelen.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
15 g
vet
39 g
Kcal
515