Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktballetjes met kaas en geroerbakte spinazie

Gehaktballetjes met kaas en geroerbakte spinazie

Gehaktballetjes met kaas en geroerbakte spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram rundergehakt
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 sneetjes witbrood, fijn verkruimeld
  • 1 ei, losgeklopt
  • mespuntje cayennepeper of enkele druppels tabasco
  • 3 eetlepel gehakte verse peterselie
  • 100 gram geraspte belegen of oude kaas
  • 6 eetlepel olijfolie
  • 2 pakjes gezeefde tomaten (400 ml)
  • 750 gram diepvriesrösti
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 900 gram spinazie, panklaar
Bereiden
Meng het gehakt met de helft van de knoflook, het broodkruim, ei, cayennepeper, peterselie en kaas. Vorm middelgrote gehaktballen van het mengsel en bak ze rondom bruin in 2 eetlepels olijfolie. Giet de gezeefde tomaten erbij en stoof zachtjes 20 minuten met het deksel op de pan. Bak intussen de rösti in 2 eetlepels olijfolie. Voeg zout, peper en de Italiaanse kruiden toe. Roerbak de rest van de knoflook met de spinazie in de rest van de olijfolie totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus, de rösti en de spinazie.

Voedingswaarde

eiwit
49 g
koolhydraten
72 g
vet
65 g
Kcal
1100