Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktballetjes met kruidensalsa

Gehaktballetjes met kruidensalsa

Gehaktballetjes met kruidensalsa product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Kneed 250 gram lams- of rundergehakt met zout, peper, 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden, 1 fijngesnipperde sjalot, 1 teentje knoflook, 1 ei en wat broodkruim of paneermeel tot een smeuïg gehakt. Vorm er 8 kleine balletjes van en laat deze circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Maak intussen de salsa. Meng 1 bosje grof gehakte munt, 1 bosje grof gehakte peterselie, 2 ansjovisfilets, 1 theelepel citroenrasp, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel kappertjes en 3 eetlepels olijfolie in een keukenmachine tot een grove salsa. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Verdun eventueel met extra olie. Bak de balletjes in een voorverwarmde oven van 200ºC in circa 15 minuten gaar (of bak ze in een koekenpan). Serveer de gehaktballetjes warm of lauwwarm met de kruidensalsa.