1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktballetjes met pinda's en wokgroenten

Gehaktballetjes met pinda's en wokgroenten

Gehaktballetjes met pinda's en wokgroenten product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 zakje saté-gehaktkruiden (30g) of nasikruiden
  • 50 gram pindas grof gehakt
  • 300 gram witte rijst
  • 2 eetlepel olie
  • 2 eetlepel ketjap manis
  • 800 gram wokgroenten
Voorbereiden
Kneed het gehakt met de kruiden en pinda’s goed door en draai er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitstomen.
Bereiden
Verwarm 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes rondom aan. Giet de ketjap en 2 eetlepels water erlangs en laat in circa 5 minuten op lage stand garen. Verwarm de rest van de olie in een wok en roerbak de groenten in een paar minuten beetgaar. Serveer dit met een timbaaltje rijst en de balletjes met ketjapjus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 70 g
  • vet
  • 43 g
  • Kcal
  • 810
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie