1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktballetjes met pistachepesto

Gehaktballetjes met pistachepesto

Gehaktballetjes met pistachepesto product foto
  • Ingredienten:

  • voor de balletjes:
  • 2 witte boterhammen, zonder korsten
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 eetl. gehaktkruiden met zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 eetl. gedroogde basilicum
  • voor de pesto:
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bos basilicum
  • 2-4 eetl. extra vergine olijfolie
  • kneepje citroensap
  • zout
  • versgemalen peperbakpapier
Bereiden
Laat het brood weken in wat water of melk en knijp het uit. Kneed het gehakt goed door met het brood en de rest van de ingrediënten. Rol kleine balletjes van het gehakt en laat deze afgedekt in de koelkast opstijven. Maal ondertussen de ingrediënten voor de pesto fijn en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in circa 15 minuten gaar. Schep de pesto door de balletjes en serveer ze in een schaal.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 46 g
  • Kcal
  • 560
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie