Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktballetjes met rozemarijn, munt en knoflookpuree

Gehaktballetjes met rozemarijn, munt en knoflookpuree

Gehaktballetjes met rozemarijn, munt en knoflookpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui geraspt of fijngesnipperd
  • 6 teentjes knoflook geperst
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • 1 eetlepel gehakte munt
  • 1 kilogram aardappels geschild, in stukken
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 200 milliliter gezeefde tomaten
  • 300 milliliter vleesboullion
  • 1 eetlepel mosterd
  • 500 gram diepvriesdoperwten
Bereiden
Meng het gehakt met de ui, 2 teentjes knoflook, het ei, de rozemarijn en de helft van de munt. Vorm er balletjes van en zet ze even in de koelkast. Kook de aardappels met zout gaar. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de gehaktballetjes in circa 15 minuten rondom bruin en gaar. Schep ze uit de pan. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe aan het bakvet en roer de mosterd erdoor. Kook tot de helft in. Voeg de gehaktballetjes weer toe. Kook de doperwten. Giet de aardappels af en maak er met de rest van de knoflook, de rest van de olie, zout en peper een luchtige puree van. Serveer de gehaktballetjes met de aardappelpuree. Bestrooi de doperwten met de rest van de munt.

Voedingswaarde

eiwit
39 g
koolhydraten
13 g
vet
45 g
Kcal
875