Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktbrood met komijn en kaneel

Gehaktbrood met komijn en kaneel

Gehaktbrood met komijn en kaneel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram gehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • flinke snuf kaneelpoeder
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in miniblokjes
  • 1 groene paprika, in miniblokjes
  • 300 gram witte rijst
  • evt. paprikapoeder
  • cakeblik of patévorm, ingevet
Bereiden
Meng het gehakt met de kruiden en vorm er rolletjes van. Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed het gehakt met alle ingrediënten, behalve de rijst, goed door elkaar. Schep over in het cakeblik en druk stevig aan. Zet de vorm in een ovenschaal met een laagje kokend water en bak het gehakt in het midden van de oven in circa 35 minuten gaar. Kook intussen de rijst en laat uitstomen. Laat het vocht uit de vorm weglopen en stort het gehakt op een schaal. Snijd in dikke plakken en serveer met de rijst. Bestrooi eventueel met wat paprikapoeder. Lekker met een groene salade.

Voedingswaarde

eiwit
37 g
koolhydraten
64 g
vet
28 g
Kcal
660