Gehaktpan met salade en couscous - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktpan met salade en couscous

Gehaktpan met salade en couscous

Gehaktpan met salade en couscous product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepel olie
  • 1 ui fijngehakt
  • 3 eetlepel ketjap
  • 2 eieren losgeklopt
  • 500 gram rundergehakt
  • 300 gram couscous
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 zakje gemengde sla naar keuze
  • 1 komkommer geschild en in repen
Bereiden
Verwarm 2 eetlepels van de olie en fruit hierin de ui in 5 minuten zacht. Laat afkoelen. Klop de ketjap met de eieren los. Kneed het gehakt met de ui en het ketjap-eimengsel goed door en vorm er een grote bal van. Verwarm de koekenpan nogmaals en druk hier de bal gehakt in uit. Bak het gehakt op middelhoge stand in circa 5 minuten bruin en draai het dan met behulp van een bord om. Bak de andere kant nog circa 10 minuten op lage stand tot het gehakt goed gaar is. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop een dressing van de azijn, mosterd en de rest van de olie. Vermeng vlak voor het serveren de sla met de komkommer en de dressing. Snijd het gehakt in punten en serveer met de couscous en de salade.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
720 g
vet
31 g
Kcal
69