Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktrolletjes met spinazie en gele rijst

Gehaktrolletjes met spinazie en gele rijst

Gehaktrolletjes met spinazie en gele rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram gele rijst
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • mespuntje cayennepeper of chilipoeder
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 900 gram spinazie, panklaar
  • 2 teentje knoflook, geperst
  • 6 eieren
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng het gehakt met de ui, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en zout. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en kneed dit door het gehaktmengsel. Vet je handen in met 1/2 eetlepel olijfolie en vorm van het gehakt rolletjes van circa 10 cm lang en 3 cm dik. Bak de gehaktrolletjes rondom in 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan in 8 minuten goudbruin en gaar. Roerbak intussen de spinazie in de rest van de olijfolie met knoflook, zout en peper. Leg de rolletjes in de pan en breek de eieren ertussen zodat de dooier heel blijft. Bak op een lage stand tot het eiwit net gestold is. Serveer het gerecht direct uit de pan met de gele rijst en de spinazie.
Variatie
Maak zelf gele rijst en voeg aan het kookwater van witte (snelkook)rijst 1 eetlepel kurkuma of kerriepoeder toe.

Voedingswaarde

eiwit
46 g
koolhydraten
83 g
vet
57 g
Kcal
1050