Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktschnitzel met courgettepannenkoekjes in muntyoghurt

Gehaktschnitzel met courgettepannenkoekjes in muntyoghurt

Gehaktschnitzel met courgettepannenkoekjes in muntyoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • citroen
  • 500 gram courgette
  • 2 eieren
  • 4 eetlepel bloem gezeefd
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 4 gehaktschnitzels
  • 2 eetlepel gehakte versmunt
  • 200 milliliter Griekse yoghurt
Bereiden
Rasp de schil van de citroen en pers het vruchtvlees uit. Schep het citroensap door de courgette. Klop de eieren met zout, versgemalen peper en citroenrasp los en spatel de bloem erdoor. Schep de courgette erdoor. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en schep hierin bergjes beslag, met wat ruimte ertussen. Bak de pannenkoekjes op middelhoge stand tot de bovenkant bijna droog is. Keer ze om en bak de andere kant goudbruin. Houd ze warm en bak de volgende pannenkoekjes. Bak intussen in de rest van de olie de gehaktschnitzels 5-6 minuten per kant. Roer de munt door de yoghurt en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Serveer de schnitzels met de munt yoghurt en de pannenkoekjes.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
22 g
vet
39 g
Kcal
665