Gehaktschnitzel met gebakken banaan - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktschnitzel met gebakken banaan

Gehaktschnitzel met gebakken banaan

Gehaktschnitzel met gebakken banaan product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g gehakt, half-om-half
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • 1/2 theel. kaneelpoeder
  • 3 eetl. blanke rozijnen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g geschaafde amandelen, gehakt
  • 7 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 450 g rösti (diepvries)
  • 2 bananenplastic folie
Voorbereiden
Meng het gehakt met 1 ei, de helft van het paneermeel, kaneel, rozijnen en zout en peper. Schep de amandelen door de rest van het paneermeel. Vorm 4 ballen van het gehakt en druk deze tussen twee stukjes plastic folie plat tot schnitzels. Klop het andere ei met zout en peper los in een diep bord.
Bereiden
Wentel de gehaktschnitzels eerst door het ei en daarna door het paneer-amandelmengsel. Verhit 4 eetlepels olie en bak ze aan beide kanten goudbruin. Laat de schnitzels 10 minuten garen op een lage stand. Bak intussen de rösti in 2 eetlepels olie. Pel de bananen. Snijd ze in de lengte door en bak ze in de rest van de olie. Serveer de gehaktschnitzels met de rösti en gebakken banaan.
Variatie
- In plaats van paneermeel kunt u ook verkruimeld oud brood gebruiken dat u anders weg zou gooien- Vervang de rozijnen eens door stukjes abrikoos.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
55 g
vet
66 g
Kcal
940