In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktschnitzel met knolselderijrösti

Gehaktschnitzel met knolselderijrösti

Gehaktschnitzel met knolselderijrösti product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram aardappels, geschild en grof geraspt
  • 400 gram knolselderij, geschild en grof geraspt
  • 1 ui, geraspt
  • 6 blaadjes salie, fijngesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 6 eetlepels olijf- of arachideolie
  • 400 gram Hollandse roerbakgroenten
  • 4 gehaktschnitzels
Bereiden
Meng de aardappel met de knolselderij, ui, salie, bloem en boter. Breng op smaak met zout en peper en vorm er schijfjes van. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de röstirondjes in 5-6 minuten per kant goudbruin en gaar. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een andere pan en roerbak de groenten. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de rest van de olie en bak hierin de gehaktschnitzels 4-5 minuten per kant. Serveer met de rösti en de groenten.
Variatie
• Vervang de salie door 1 eetlepel tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogde tijm. • Neem geraspte pastinaak in plaats van knolselderij.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
54 g
vet
48 g
Kcal
765