1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktschnitzel met knolselderijrösti

Gehaktschnitzel met knolselderijrösti

Gehaktschnitzel met knolselderijrösti product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram aardappels, geschild en grof geraspt
  • 400 gram knolselderij, geschild en grof geraspt
  • 1 ui, geraspt
  • 6 blaadjes salie, fijngesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 6 eetlepels olijf- of arachideolie
  • 400 gram Hollandse roerbakgroenten
  • 4 gehaktschnitzels
Bereiden
Meng de aardappel met de knolselderij, ui, salie, bloem en boter. Breng op smaak met zout en peper en vorm er schijfjes van. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de röstirondjes in 5-6 minuten per kant goudbruin en gaar. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een andere pan en roerbak de groenten. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de rest van de olie en bak hierin de gehaktschnitzels 4-5 minuten per kant. Serveer met de rösti en de groenten.
Variatie
• Vervang de salie door 1 eetlepel tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogde tijm. • Neem geraspte pastinaak in plaats van knolselderij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 54 g
  • vet
  • 48 g
  • Kcal
  • 765
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie