Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktspies, 3 x anders

Gehaktspies, 3 x anders

Gehaktspies, 3 x anders product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g rundergehakt of 250 g runder- en 250 g half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 2-3 eetl. paneermeel­­­
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 10 druppels tabasco
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetl. worcestershiresaus
  • 2 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 8 cherry-/kerstomaten
  • 4 spiesen
Voorbereiden
Leg de spiesen als ze van hout zijn even in warm water om verbranden te voorkomen. Meng het gehakt met ei, paneermeel, knoflook, tabasco, komijn en worcestershiresaus. Vorm er rolletjes van circa 12 cm van. Steek de spiesen er in de lengte door. (Rol eventueel kleine gehaktballetjes die, platgedrukt, aan de spiesen worden geregen).
Bereiden
Bestrijk het gehakt rondom met de olie. Verhit een grillpan of koekenpan en rooster de spiesjes 10-12 minuten tot het gehakt gaar is. Keer ze af en toe om. Prik eventueel als garnering aan beide kanten van de spies de laatste 3 minuten een kerstomaat.
Variatie
- Cevapçiçi: Vervang het rundergehakt eventueel door lams­gehakt. Meng door het gehakt 1 teentje knoflook, 1 eiwit, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel paprikapoeder, een mespunt cayennepeper, een mespunt kaneelpoeder en zout.- Provençaalse spies: Meng door het gehakt 2 sneetjes brood in melk geweekt, 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel versgehakte tijm of 1 theelepel gedroogd, 1/2 eetlepel vers­gehakte rozemarijn of 1/2 theelepel gedroogd, 12 gehakte groene olijven, zout en peper en 2 eetlepels tomatenpuree.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
7 g
vet
31 g
Kcal
405