1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehakttaart met paksoi

Gehakttaart met paksoi

Gehakttaart met paksoi product foto
  • Ingredienten:

  • 100 gram ontbijtspek in reepjes, of magere gerookte spekblokjes
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 struik paksoi in repen
  • 1 eetlepel Ketjap manis of sojasaus
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 6 Plakjes Diepvriesbladerdeeg of hartigetaartdeeg ontdooid
  • 2 theelepels paneermeel
  • 3 eieren
  • 150 milliliter kookroom
  • 1 bekertje gefrituurde uitjes
  • Quichevorm of lage taartvorm 24 cm Ø ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het spek zachtjes uit en schep het uit de pan. Bak het gehakt in het spekvet rul. Voeg als het gehakt bijna gaar is de paksoi, ketjap, kerriepoeder, zout en peper toe en roerbak 3 minuten. Bekleed de quichevorm met het deeg en druk de naden goed tegen elkaar aan. Prik de deegbodem enkele keren in met een vork en bestrooi met paneermeel. Klop de eieren los met de kookroom. Giet het overtollige vocht van de groenten en het vlees af en verdeel de vulling over de deegbodem. Giet het roommengsel erover. Bak de taart in 40-45 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer bestrooid met de gebakken uitjes en eventueel met een salade erbij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 35 g
  • koolhydraten
  • 43 g
  • vet
  • 63 g
  • Kcal
  • 880
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie