1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geitenkaas met parmaham en watermeloen

Geitenkaas met parmaham en watermeloen

Geitenkaas met parmaham en watermeloen product foto
  • Ingredienten:

  • 8 radijsjes
  • 25 gram hazelnoten of pijnboompitten
  • 1 klein kropje radicchio of 50 g veldsla
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 50 milliliter olijfolie
  • 1 eetlepel sherry of witte wijn
  • 1 theelepel honing
  • 2 plakje zachte geitenkaas (ca. 100 g per stuk)
  • 2 parten watermeloen
  • 2 plakje parmaham
Bereiden
Verwijder de worteltjes en stronkjes van de radijsjes. Snijd de radijsjes vanaf de onderkant 8 keer in, zodat er bloemblaadjes ontstaan. Leg de radijsjes in ijskoud water met een beetje zout. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan. Verdeel de radicchio over 2 borden. Schil sliertjes van de sinaasappelschil en pers de sinaasappel. Meng het sap met de olijfolie, sherry of wijn, honing en wat versgemalen peper. Sprenkel de helft van de dressing over de sla. Rooster de geitenkaas onder een hete ovengrill of bak de plakken kort aan beide kanten in een beetje olijfolie. Leg de kaas op de salade. Bestrooi met de hazelnoten en garneer met watermeloen, roosjes parmaham, sinaasappelschilletjes en radijsbloemen. Sprenkel de rest van de dressing erover.
Variatie
In plaats van geitenkaas is mozzarella ook lekker. Vervang parmaham eens door rosbief of rookvlees.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 320
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie