Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geitenkaasfondue met witte port

Geitenkaasfondue met witte port

Geitenkaasfondue met witte port product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 milliliter droge witte wijn
  • 100 milliliter witte port
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 500 gram harde hollandse geitenkaas geraspt
  • 100 gram zachte geitenkaas verbrokkeld
  • 2 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepel maizena
  • caquelon of fonduepan
Bereiden
Breng de wijn en port aan de kook in een pan met dikke bodem. Roer de knoflook en kaas in porties door de wijn. Voeg de volgende portie kaas steeds pas toe als de vorige geheel is gesmolten. Breng op smaak met versgemalen peper en wat citroensap. Los de maïzena op in een paar eetlepels port of water en roer door de kaasfondue. Laat 2-3 minuten zachtjes koken. Zet de kaasfondue op een warmhoudplaatje op tafel en serveer met brood, stukjes appel en noten om te dopen.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
9 g
vet
45 g
Kcal
640