1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geitenkaassalade met meloen en avocado

Geitenkaassalade met meloen en avocado

Geitenkaassalade met meloen en avocado product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepel pijnboompitten
  • 75 gram rucola
  • 2 avocado’s, geschild, in partjes
  • 4 eetlepel citroensap
  • 1 watermeloen of kleine galiameloen, geschild, in partjes
  • 200 gram zachte geitenkaas of feta, grof verkruimeld
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 3 cm gemberwortel, geschild of 1 bolletje gember op siroop
  • 100 milliliter olijfolie
Bereiden
Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Verdeel de rucola over 4 borden. Besprenkel de partjes avocado met 2 eetlepels citroensap. Leg ze met de meloen en geitenkaas op de rucola. Pureer voor de dressing de tomaten met de gember, zout en peper. Giet de olijfolie er al kloppend in een straaltje bij. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de pijnboompitten.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 54 g
  • Kcal
  • 575
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie