Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gekarameliseerde beenham met honing

Gekarameliseerde beenham met honing

Gekarameliseerde beenham met honing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 ml honing
  • 100 ml vers sinaasappelsap
  • 2 takjes tijm
  • 2 gekneusde peperkorrels
  • 2 eetl. boter
  • 2 beenhammetjes van circa 500 g p.st. (naturel)
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Breng de honing met de rest van de ingrediënten aan de kook en laat 10 minuten op een lage stand trekken. Verwijder de tijm en laat afkoelen.
Bereiden
Bestrijk de hammetjes royaal met het honingmengsel en bak ze 40 minuten in het midden van de oven tot het laagje krokant en kleverig is. Bestrijk de bovenkant tussentijds nog een paar keer met het honingmengsel. Snijd de ham in dikke plakken.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
16 g
vet
16 g
Kcal
300