1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gekruide borrelnootjes

Gekruide borrelnootjes

Gekruide borrelnootjes product foto
  • Ingredienten:

  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepels gedroogde dille
  • 1 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels zeezout
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 300 gram gemengde ongezouten noten
  • 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de kruiden en specerijen met een mespunt peper, het zeezout en de basterdsuiker. Schep de noten en olijfolie erdoor. Verdeel de notenmix over een bakplaat en zet deze 10-15 minuten in het midden van de oven tot de noten licht kleuren. Schep af en toe om. Laat het mengsel iets afkoelen. Bewaar de borrelnotjes eventueel in een afgesloten trommel.
Variatie
Vervang kurkuma door kerriepoeder. In plaats van dille is venkelzaad ook lekker.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
5
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 12 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 375
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie