In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gekruide borrelnootjes

Gekruide borrelnootjes

Gekruide borrelnootjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
5

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepels gedroogde dille
  • 1 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels zeezout
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 300 gram gemengde ongezouten noten
  • 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de kruiden en specerijen met een mespunt peper, het zeezout en de basterdsuiker. Schep de noten en olijfolie erdoor. Verdeel de notenmix over een bakplaat en zet deze 10-15 minuten in het midden van de oven tot de noten licht kleuren. Schep af en toe om. Laat het mengsel iets afkoelen. Bewaar de borrelnotjes eventueel in een afgesloten trommel.
Variatie
Vervang kurkuma door kerriepoeder. In plaats van dille is venkelzaad ook lekker.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
12 g
vet
31 g
Kcal
375