1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gekruide groentenstoof met amandelrijst

Gekruide groentenstoof met amandelrijst

Gekruide groentenstoof met amandelrijst product foto
  • Ingredienten:

  • 1 venkel in parten of ringen
  • 150 gram sperziebonen afgehaald en gehalveerd
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui in partjes of grof gesnipperd
  • 2 vleestomaten ontveld, in blokjes
  • 2 eetlepel gehakte verse koriander
  • 4 eetlepel gehakte verse (platte) peterselie
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel
  • 1 kleine winterwortel geschrapt, in plakjes
  • 250 gram basmatirijst
  • 25 gram geschaafde amandelen
  • 4 eetlepel wokolie
  • 1 theelepel kaneelpoeder
Bereiden
Kook de rijst, giet deze af en laat iets afkoelen. Kook de venkel met de sperziebonen 5 minuten. Giet deze af, vang het kookvocht op, spoel koud water over de groenten en laat goed uitlekken. Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de koriander en peterselie en de komijn, paprikapoeder en gember toe en roerbak 3 minuten. Voeg de sperziebonen en venkel toe, eventueel met een scheutje kookvocht, en stoof zachtjes 10 minuten. Rooster intussen voor de rijst in een droge hete wok de geschaafde amandelen. Schep ze uit de wok. Verhit de wokolie en roerbak hierin de rijst 2-3 minuten. Schep de amandelen en kaneel erdoor. Serveer de groentenstoof bestrooid met de rest van de koriander en peterselie bij de amandelrijst.
Variatie
• Leg witte druiven op de rijst. • Vervang venkel door repen spitskool of blokjes knolselderij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
3
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 76 g
  • vet
  • 46 g
  • Kcal
  • 785
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie