In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gekruide zalm met gestoofde zuurkool

Gekruide zalm met gestoofde zuurkool

Gekruide zalm met gestoofde zuurkool product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram zuurkool
  • 50 gram spekjes
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 400 milliliter droge witte wijn
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 400 gram zalmfilet, in 4 stukken
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 bosje verse koriander, grof gehakt
  • vijzel
Bereiden
Leg de zuurkool in een pan met de spekjes, 1 theelepel komijnzaad en de wijn en breng aan de kook. Zet de warmtebron laag, leg een deksel op de pan en stoof de zuurkool circa 15 minuten op een lage stand. Plet ondertussen het koriander-, mosterd en venkelzaad met de rest van de komijn in een vijzel en meng met het uienpoeder. Wrijf de stukken zalm in met dit kruidenmengsel en laat circa 15 minuten intrekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de zalm circa 4 minuten per kant tot beide kanten bruin zijn en een knapperig korstje hebben. Serveer de zalm op de zuurkool en bestrooi met de koriander. Lekker met gekookte aardappels.
Variatie
• Kun je de kruiden niet als zaadjes vinden? Je kunt ze vervangen door 1/2 theelepel komijn-, koriander- of venkelpoeder. Of wrijf de zalm eens in met 1,5 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder. • Vervang het uienpoeder door 1 theelepel geraspte of fijngehakte ui.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
1 g
vet
19 g
Kcal
345