1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gele rijstsalade met taugé en pinda’s

Gele rijstsalade met taugé en pinda’s

Gele rijstsalade met taugé en pinda’s product foto
  • Ingredienten:

  • voor de salade:
  • 1 pak pak gele rijst (400g)
  • 150 gram sugarsnaps
  • 5 bosuitjes, in ringetjes
  • 200 gram gram taugé, gewassen en gedroogd
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 150 gram pinda’s, grof gehakt
  • Voor de dressing:
  • 1 eetlepel wittewijnazijn of limoensap
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 mespuntje sambal
  • 3 eetlepel zonnebloemolie
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een platte schaal helemaal afkoelen. Blancheer de sugarsnaps 1 minuut en giet ze onder koud stromend water af. Snijd ze in schuine dunne repen. Klop de dressing. Vermeng alle ingrediënten en de dressing met elkaar en serveer in een grote schaal.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 45 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 375
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie