Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gele rijstsalade met taugé en pinda’s

Gele rijstsalade met taugé en pinda’s

Gele rijstsalade met taugé en pinda’s product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de salade:
  • 1 pak pak gele rijst (400g)
  • 150 gram sugarsnaps
  • 5 bosuitjes, in ringetjes
  • 200 gram gram taugé, gewassen en gedroogd
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 150 gram pinda’s, grof gehakt
  • Voor de dressing:
  • 1 eetlepel wittewijnazijn of limoensap
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 mespuntje sambal
  • 3 eetlepel zonnebloemolie
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een platte schaal helemaal afkoelen. Blancheer de sugarsnaps 1 minuut en giet ze onder koud stromend water af. Snijd ze in schuine dunne repen. Klop de dressing. Vermeng alle ingrediënten en de dressing met elkaar en serveer in een grote schaal.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
45 g
vet
16 g
Kcal
375