Gemarineerde gele paprika met rozemarijn en knoflook - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gemarineerde gele paprika met rozemarijn en knoflook

Gemarineerde gele paprika met rozemarijn en knoflook

Gemarineerde gele paprika met rozemarijn en knoflook product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3-4 gele paprika’s
  • 4-5 eetl. olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 eetl. wittewijnazijn
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Was en droog de paprika’s en leg ze in een schaaltje. Bestrijk ze rondom met wat olie en laat het vel van de paprika’s hoog in de oven donkerbruin kleuren. Keer de paprika’s om zodra de bovenkant bruin geblakerd is. Neem ze uit de oven en laat ze afgedekt afkoelen zodat het bruine vel vanzelf loslaat. Pel de velletjes eraf en snijd het vruchtvlees in brede repen. Doe die in een bakje en voeg de rest van de ingrediënten toe. Schep even om en laat afgedekt in de koelkast enkele uren marineren. In een brandschone, afgesloten pot in de koelkast zijn de paprika’s een week houdbaar.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
3 g
vet
15 g
Kcal
150