Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gemarineerde hamlapjes

Gemarineerde hamlapjes

Gemarineerde hamlapjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 100 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram hamlappen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gehakte rozemarijn
  • 250 milliliter appelsap
  • 2 eetlepels citroensap of azijn
  • 3 eetlepels blanke rozijnen
  • evt. allesbinder
Voorbereiden
Bestrooi het vlees met zout, peper en paprikapoeder. Meng 3 eetlepels olijfolie met de knoflook, rozemarijn, appelsap en citroensap. Leg het vlees erin, dek af en laat minimaal 1 uur (of een dag van tevoren) marineren in de koelkast.
Bereiden
Dep het vlees droog. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadslee en bak het vlees hierin 2 minuten per kant. Zeef de marinade. Verwarm het marinadevocht en giet het bij het vlees. Voeg de rozijnen toe en stoof zachtjes circa 25 minuten. Bind de saus eventueel met allesbinder. Lekker met witlofstamppot of doperwten en gekookte aardappels.
Variatie
• Voeg in plaats van rozijnen eens witte druiven zonder pit toe. • Vervang rozemarijn door oregano of tijm.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
13 g
vet
16 g
Kcal
310