Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gemarineerde karbonades met courgettesinaasappelsalade

Gemarineerde karbonades met courgettesinaasappelsalade

Gemarineerde karbonades met courgettesinaasappelsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 (haas)karbonades
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 2 laurierblaadjes, verkruimeld
  • 1 takje rozemarijn, alleen de naaldjes
  • 3 teentjes knoflook, geplet
  • voor de salade:
  • 1 courgette, gewassen
  • 2 navelsinaasappels
  • 1 mespunt scherpe mosterd
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje (Spaanse) witte bonen
  • 2 eetlepels olijven, gehalveerd
  • 1 bosje basilicum
Bereiden
Leg de karbonades in een platte schaal. Meng de wijn, olie, sinaasappelrasp, laurier, rozemarijn en knoflook met wat zout en peper en giet dit mengsel over het vlees. Dek af en laat een paar uur marineren. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Rasp 1 theelepel van de sinaasappelschil en snijd de rest van de schil rondom dik af zodat het vruchtvlees overblijft. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een grote schaal en vang het sap op. Klop de geraspte sinaasappelschil, mosterd, azijn en olijfolie door het sap en breng op smaak met zout en peper. Schep de courgettelinten, partjes sinaasappel, bonen, olijven en basilicum erdoor en laat even intrekken. Verhit een grillpan (vet deze eventueel licht in). Dep het vlees droog en rooster het op middelhoge stand in circa 4 minuten aan beide kanten. Serveer het vlees met de salade.+ ca. 2 uur marineren.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
14 g
vet
21 g
Kcal
405