1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gemarineerde kipkluifjes

Gemarineerde kipkluifjes

Gemarineerde kipkluifjes product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg kipvleugeltjes/borrelpootjes
  • 1 l kippenbouillon van tablet
  • 3 eetl. olie
  • 3 eetl. curry ketchup
  • 1 eetl. zoete ketjap
  • 1 eetl. bruine suiker of stroop
Bereiden
Kook de kippenvleugeltjes 5 minuten voor in de kippenbouillon. Giet af en laat afkoelen. Roer de olie, ketchup, ketjap en suiker goed door elkaar en schep de kippenvleugeltjes er doorheen zodat alles goed bedekt is. Dek af en laat een paar uur marineren. Leg de vleugeltjes op het barbecuerooster zo hoog mogelijk boven de warmtebron en rooster om en om donkerbruin. Blijf erbij, want door de suiker in de marinade kan het vlees snel aanbranden.+ 2 uur marineren
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 175
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie