1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gemarineerde kippenvleugeltjes

Gemarineerde kippenvleugeltjes

Gemarineerde kippenvleugeltjes product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilogram kippenvleugeltjes
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 450 gram voorgekookte krieltjes
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes
  • 500 gram brocolli in kleine roosjes
  • 100 milliliter olijfolie (voor de marinade)
  • 3 eetlepel citroensap
  • 2 teentje knoflook gehakt
  • 2 takje tijm
  • 2 takje rozenmarijn
  • bakplaat met aluminiumfolie
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de marinade en voeg zout en versgemalen peper toe. Leg de kippenvleugeltjes in een schaal en giet de marinade erover. Zet ze 1 uur op een koele plek en draai ze een keer om. Verwarm de oven voor op 220°C.
Bereiden
Leg de kippenvleugels naast elkaar op de bakplaat en giet de marinade er weer over. Bak ze in 25-30 minuten in het midden van de oven en keer ze af en toe om. Verhit de olie. Bak hierin de krieltjes in 3 minuten rondom lichtbruin. Schep de tomaatjes erdoor en zet ze, bestrooid met zout en versgemalen peper, naast de kippenvleugels in de oven. Kook intussen de broccoli beetgaar. Serveer de kippenvleugeltjes met de krieltjes, tomaatjes en broccoli.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 24 g
  • vet
  • 60 g
  • Kcal
  • 750
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie