In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gemarineerde kiprepen met amandel en peterselie

Gemarineerde kiprepen met amandel en peterselie

Gemarineerde kiprepen met amandel en peterselie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g kipfilet
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 50 ml droge sherry
  • 50 ml water
  • 2 g saffraandraadjes of 1-2 theel. saffraanpoeder
  • 3 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. geschaafde amandelen
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 8 spiesen
Voorbereiden
Snijd de kipfilet in de lengte in 8 repen. Sla ze iets platter tussen twee laagjes plastic folie. Meng knoflook, sherry, water, saffraan en 1 eetlepel olijfolie tot een marinade. Leg de kiprepen erin en marineer ze minimaal 1 uur in de koelkast. Leg de spiesen, als ze van hout zijn, even in het water. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng ze door de peterselie met zout en versgemalen peper.
Bereiden
Dep de kiprepen droog met keukenpapier. Rijg ze om en om, slangvormig, aan de spiesen. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Verwarm de grillpan of ovengrill en rooster de kip 3-4 minuten per kant gaar en bruin. Bestrooi ze voor het serveren met het amandel-peterseliemengsel.8 stuks

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
12 g
vet
9 g
Kcal
135