Gemarineerde rosbief met gebakken koriander rijst - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gemarineerde rosbief met gebakken koriander rijst

Gemarineerde rosbief met gebakken koriander rijst

Gemarineerde rosbief met gebakken koriander rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g basmatirijst
  • sap van 1/2 limoen
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 eetl. vissaus
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 500 g rosbief
  • 1 rode ui, in dunne schijven
  • 1 bos koriander, gehakt
  • 1/2 bos munt, alleen het blad, gehakt
Voorbereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat volledig afkoelen (buiten de koelkast). Klop het limoensap met drie eetlepels olie, de vissaus, peper en knoflook goed door en wentel hier de rosbief doorheen. Laat het vlees enkele uren marineren en draai het af en toe om.
Bereiden
Dep het vlees droog en bewaar de marinade. Verwarm twee eetlepels olie en bak de rosbief om en om in circa 10 minuten rosé. Voeg de marinade met enkele eetlepels water toe en laat nog een paar minuten meebakken. Laat het vlees even rusten en snijd het dan in dunne plakken. Verwarm twee eetlepels olie in een wok en roerbak de rode ui en rijst kort tot de rijst net heet genoeg is om te serveren. Schep de kruiden er snel doorheen en serveer direct met het vlees en de jus.+2 uur marineren

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
60 g
vet
15 g
Kcal
515