Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gemarineerde varkenshaas

Gemarineerde varkenshaas

Gemarineerde varkenshaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 varkenshaasjes van ca 400 g p.st.
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. mosterd
  • 50 g ijskoude boter in kleine blokjes
  • voor de marinade:
  • 500 ml rode of witte wijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 6 teentjes knoflook (geplet en ongepeld)
  • 1 eetl. gedroogde oregano
  • 1 laurierblaadje
  • stukje foelie
  • 4 peperkorrels
Voorbereiden
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een platte schaal en leg hier de varkenshaasjes in, wentel ze even rond en zet ze afgedekt circa 4 uur in de koelkast.
Bereiden
Neem de varkenshaasjes uit de marinade, zeef de marinade. Dep het vlees goed droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en peper. Verwarm de olie en braad de varkenshaasjes rondom aan. Laat het vlees in circa 15 minuten gaar braden en keer het af en toe om. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Blus het bakvet af met een soeplepel  van de marinade en de mosterd en kook het op hoog vuur in tot de helft. Bind de saus met wat blokjes koude boter. Snijd het vlees in dikke plakken, verdeel over de borden en serveer met de saus.4 uur marineren

Voedingswaarde

eiwit
46 g
koolhydraten
19 g
vet
26 g
Kcal
430