Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gemberbrood met gepofte knoflookboter

Gemberbrood met gepofte knoflookboter

Gemberbrood met gepofte knoflookboter product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g patentbloem
  • 100 ml water (lauwwarm)
  • 50 ml sojasaus (of ketjap manis)
  • 50 g suiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 7 g gedroogde gist (zakje)
  • 50 g gemberwortel, geschild en geraspt
  • 6-7 teentjes knoflook
  • 150 g roomboter (Melkan)
Voorbereiden
Meng bloem, lauwwarm water, sojasaus, suiker, olie en gist en kneed het tot een soepel deeg. Meng de gember erdoor. Het deeg moet enigszins vochtig zijn, maar mag niet aan uw handen blijven plakken. Voeg wat extra bloem toe wanneer het deeg te nat voelt of wat water als het deeg te droog is. Laat na het kneden het deeg minstens een half uur rijzen op een  warme plaats. Kneed het vervolgens door en vorm het tot een bol. Laat het deeg nogmaals rijzen (45 minuten). Verwarm de oven voor op 190°C.
Bereiden
Bak het brood in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Leg tijdens het bakken de ongepelde teentjes knoflook in de oven om te poffen. U kunt controleren of het brood gaar is door erop te kloppen: wanneer het hol klinkt is het brood gaar. De knoflook is dan inmiddels gepoft. Verwijder de schil van de knoflook en meng de zachte knoflook met de boter. Serveer de boter bij het nog warme brood.rijzen/ bakken ca. 2 uur

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
90 g
vet
45 g
Kcal
815