1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

Gemberkoekjes product foto
  • Ingredienten:

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 40 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram zachte roomboter, in blokjes
  • 3 eetlepels schenkstroop
  • 4 stukjes stemgember, fijngesneden
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • nougatine (bakproducten) en hagelslag om te garneren
  • bakplaat met bakpapier
  • evt. uitsteekvormpjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng het bakmeel, gemberpoeder, suiker en een snuf zout. Voeg de boter, stroop en bakgember toe en kneed tot een stevig deeg. Maak circa 20 balletjes van het deeg, leg de balletjes met wat tussenruimte op de bakplaat en druk ze plat. Snijd er met de achterkant van een mes herfstvormpjes van of gebruik uitsteekvormpjes. Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Laat de koekjes minimaal 30 minuten afkoelen. Roer intussen de poedersuiker met 5 eetlepels water tot een glazuur. Voeg aan een gedeelte van het glazuur cacao toe voor een bruin glazuur. Bestrijk de bovenkant van de koekjes met het glazuur en bestrooi met nootjes of hagelslag. Laat het glazuur hard worden.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
10
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 20 g
  • vet
  • 2 g
  • Kcal
  • 105
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie