1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gembermuffins

Gembermuffins

Gembermuffins product foto
  • Ingredienten:

  • 275 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • mespunt gemberpoeder (djahé)
  • mespunt kaneel
  • 1 theel. bakpoeder
  • 100 g rietsuiker
  • snufje zout
  • 2 eetl. gembersnippers
  • 1 eetl. rasp van een schoongeboende sinaasappel
  • 100 g vloeibaar bakproduct
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 240 ml karnemelk (Melkan)
  • 1 theel. gembersiroop
  • muffinvorm voor 8 muffins, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng het meel met de specerijen, bakpoeder, suiker, zout, gembersnippers en sinaasappelrasp in een kom. Meng in een maatbeker het bakproduct, de eieren, de karnemelk en de gembersiroop. Giet dit bij de droge ingrediënten in de kom en roer met een lepel losjes door het mengsel. Roer niet te lang; het mengsel moet klonterig blijven. Bak de muffins in de muffinvorm in circa 25 minuten tot ze mooi gerezen en bruin zijn. Laat ze iets afkoelen en eet ze lauw.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 81 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 595
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie