In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gents stoofvlees

Gents stoofvlees

Gents stoofvlees product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • Maak van dit recept de dubbele hoeveelheid en gebruik de helft hiervan bij de jachtschotel dat ook te vinden is op deze website.
  • 600 g doorregen runderlappen, in dobbelstenen
  • 1 eetl. bloem
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g boter
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1/2 l donker bier (bokbier)
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. (wijn)azijn
  • 1 snee bruinbrood of volkorenbrood
  • 1 eetl. grove mosterd
Voorbereiden
Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak hierin de vleesblokjes lichtbruin. Schep de uien erbij en roerbak 3 minuten.
Bereiden
Verwarm het bier en schenk het bij het rundvlees. Voeg kruidnagels, laurier- blaadjes, suiker en azijn toe en stoof met deksel zachtjes 1,5 uur. Bestrijk het brood met de mosterd en snijd het in kleine blokjes. Schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
15 g
vet
37 g
Kcal
555