1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gents stoofvlees

Gents stoofvlees

Gents stoofvlees product foto
  • Ingredienten:

  • Maak van dit recept de dubbele hoeveelheid en gebruik de helft hiervan bij de jachtschotel dat ook te vinden is op deze website.
  • 600 g doorregen runderlappen, in dobbelstenen
  • 1 eetl. bloem
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g boter
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1/2 l donker bier (bokbier)
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. (wijn)azijn
  • 1 snee bruinbrood of volkorenbrood
  • 1 eetl. grove mosterd
Voorbereiden
Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak hierin de vleesblokjes lichtbruin. Schep de uien erbij en roerbak 3 minuten.
Bereiden
Verwarm het bier en schenk het bij het rundvlees. Voeg kruidnagels, laurier- blaadjes, suiker en azijn toe en stoof met deksel zachtjes 1,5 uur. Bestrijk het brood met de mosterd en snijd het in kleine blokjes. Schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 15 g
  • vet
  • 37 g
  • Kcal
  • 555
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie