1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepaneerde brie met abrikozenchutney

Gepaneerde brie met abrikozenchutney

Gepaneerde brie met abrikozenchutney product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram brie
  • 4 eetlepels honing
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 175 gram ongezouten notenmix, gehakt
  • frituurolie
  • 75 gram veldsla of gemengde bladsla
  • voor de abrikozenchutney
  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 1 pot abrikozenjam
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
Bereiden
Wel voor de chutney de abrikozen en rozijnen in warm water. Snijd de brie in puntjes en bestrijk met honing. Haal de puntjes brie door de bloem, daarna door het ei en dan door de noten. Haal nogmaals door het ei en de noten en druk de panade goed aan. Verhit de frituurolie tot 180°C. Snijd de abrikozen in stukjes en meng ze met de rozijnen, abrikozenjam en sinaasappellikeur. Frituur de briepuntjes in 2-3 minuten goudbruin. Serveer de brie met de sla en de abrikozenchutney.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 95 g
  • vet
  • 60 g
  • Kcal
  • 1075
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie