Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepaneerde gehaktballen met spek

Gepaneerde gehaktballen met spek

Gepaneerde gehaktballen met spek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram gerookte ontbijtspekblokjes
  • 1 ui zeer fijngesnipperd
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 1 ei
  • 2 eetlepel olie
  • 1 eetlepel boter
Voorbereiden
Bak de spekblokjes op een lage stand uit en voeg de ui toe. Bak deze enkele minuten mee tot alles knapperig is. Schep het spek en de ui op een snijplank, laat even afkoelen en hak wat fijner. Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het ei, het spek-uimengsel en genoeg paneermeel om het gehakt smeuïg te maken. Rol er 8 balletjes van, druk ze wat platter en laat ze opstijven in de koelkast.
Bereiden
Rol de gehaktballen door wat paneermeel en schud overtollig paneermeel eraf. Verhit de olie met de boter en bak de ballen rondom aan. Blijf de ballen draaien in de pan en bak ze in circa 10 minuten gaar. Lekker met een spinaziestamppot.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
9 g
vet
58 g
Kcal
695