Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepaneerde speklapjes met bietjesgratin

Gepaneerde speklapjes met bietjesgratin

Gepaneerde speklapjes met bietjesgratin product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram speklapjes
  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • paneermeel of fijn broodkruim
  • 75 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 500 gram bietjes, gekookt, in blokjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
Bereiden
Halveer de speklapjes eventueel en bestrooi met zout en peper. Meng de mosterd met 2 eetlepels olijfolie en bestrijk het vlees met dit mengsel. Haal de speklapjes door paneermeel. Paneer dik en druk goed aan. Verhit de boter en bak hierin het spek 3-4 minuten. Keer één keer om en bak de andere kant circa 3 minuten. Schep de bietjes met de bosuitjes in een schaal. Breng op smaak met zout en peper en schep de balsamicoazijn en de rest van de olijfolie erdoor. Bestrooi met de geitenkaas. Zet de bietjes afgedekt 4-5 minuten op 800 Watt in de magnetron, of onafgedekt 10-15 minuten in de oven op 180ºC, tot de kaas gesmolten is. Serveer de bietjesgratin bij het spek. Lekker met gebakken aardappels.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
11 g
vet
72 g
Kcal
830