Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepocheerde kabeljauw met peterseliesalsa en risotto

Gepocheerde kabeljauw met peterseliesalsa en risotto

Gepocheerde kabeljauw met peterseliesalsa en risotto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 ml visbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 400 g kabeljauwfilet (Vismarine)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 150 g jonge prei, in smalle ringen
  • 1 eetl. gehakte verse tijm
  • 200 g risottorijst (arboriorijst)
  • voor de peterseliesalsa:
  • 1 sinaasappel of citroen, schoongeboend
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetl. gehakte verse peterselie
  • 1 eetl. kappertjes
  • 3 eetl. olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 100°C. Begin met de peterseliesalsa. Rasp 1 theelepel van de sinaasappel of citroen en pers de vrucht. Wrijf de ansjovis fijn en meng er het citrussap, de rasp, knoflook, peterselie, kappertjes en olijfolie door. Verwarm de bouillon en wijn tegen de kook aan en pocheer hierin de vis 5 minuten. Schep de visfilets uit het vocht (bewaar dit) en houd ze afgedekt warm in de oven. Verhit de olie en bak hierin de prei en tijm 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze mee tot de korrels glanzen. Giet er een beetje pocheervocht bij en laat het inkoken. Voeg de rest van het vocht beetje bij beetje toe en kook al roerend tot de rijst in 15-20 minuten gaar is. Serveer de risotto met daarop de vis met een beetje peterseliesalsa. Serveer de rest van de salsa er apart bij.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
42 g
vet
13 g
Kcal
402