Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepocheerde peer met vanillericotta

Gepocheerde peer met vanillericotta

Gepocheerde peer met vanillericotta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 handperen
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 50 ml amandellikeur
  • 7 dl water
  • 2 eetl. geschaafde amandelen
  • 250 g ricotta
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 4 eetl. poedersuiker
Bereiden
Schil de hele peren met een dunschiller en wrijf ze in met citroensap tegen het verkleuren. Schil de schoonge­boende citroen en sinaasappel en snijd de schillen in dunne reepjes. Pers de vruchten. Breng dit sap, reepjes schil, likeur en water aan de kook en pocheer hierin de peren circa 10 minuten tegen de kook aan tot ze zacht zijn. Rooster de geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin. Meng de ricotta met het merg van het vanillestokje en de poedersuiker. Serveer de peer op een bord bestrooid met amandelen met de vanillericotta en garneer met de sinaasappel- en citroenschilletjes.
Variatie
• Vervang ricotta door mascarpone.• In plaats van amandellikeur is sinaasappellikeur ook lekker.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
28 g
vet
10 g
Kcal
245