In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepocheerde zalm met rijst en prei

Gepocheerde zalm met rijst en prei

Gepocheerde zalm met rijst en prei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g zalmfilet, diepvries (Vismarine)
  • 300 g witte rijst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 dunne preistelen, gewassen en in dunne ringen
  • 1/2 glas witte wijn
  • 1 visbouillonblokje
  • 200 ml water
  • klontje boter
Bereiden
Laat de zalmfilets geheel ontdooien en dep ze goed droog. Kook de rijst in een grote pan met ruim water en zout beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten de prei toe en schep even door. Giet alles af en laat uitstomen. Breng ondertussen de wijn met het bouillonblokje, water en klontje boter aan de kook. Leg de vis erin en temper de warmtebron zodat de vloeistof tegen de kook aan blijft. Pocheer de vis in circa 8 minuten gaar. Schep voorzichtig uit de pan en houd warm onder een deksel. Zeef het vocht en kook het nog even op. Serveer de rijst met de zalm en schep er wat saus over. 

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
61 g
vet
20 g
Kcal
550