1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepocheerde zalm met rijst en prei

Gepocheerde zalm met rijst en prei

Gepocheerde zalm met rijst en prei product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g zalmfilet, diepvries (Vismarine)
  • 300 g witte rijst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 dunne preistelen, gewassen en in dunne ringen
  • 1/2 glas witte wijn
  • 1 visbouillonblokje
  • 200 ml water
  • klontje boter
Bereiden
Laat de zalmfilets geheel ontdooien en dep ze goed droog. Kook de rijst in een grote pan met ruim water en zout beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten de prei toe en schep even door. Giet alles af en laat uitstomen. Breng ondertussen de wijn met het bouillonblokje, water en klontje boter aan de kook. Leg de vis erin en temper de warmtebron zodat de vloeistof tegen de kook aan blijft. Pocheer de vis in circa 8 minuten gaar. Schep voorzichtig uit de pan en houd warm onder een deksel. Zeef het vocht en kook het nog even op. Serveer de rijst met de zalm en schep er wat saus over. 
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 61 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 550
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie